2Staff


 

Beveiliging van moderne appartementencomplexen

Steeds meer mensen overwegen om enkel te wonen in een plek die goede beveiligingsmaatregelen kent. Vastgoedeigenaren hebben dit ook door, waardoor ze de beveiliging van hun appartementencomplexen hebben opgevoerd. Maar op welke manieren hebben ze dit gedaan? Dit artikel belicht de grootste trends.

In de eerste plaats is te zien dat elektrische deurdrangers steeds vaker worden gebruikt. Het is de nachtmerrie van vele bewoners dat iemand binnendringt in hun appartement om vervolgens spullen te stelen – of nog erger. Beheerders van appartementencomplexen houden hier rekening mee door beveiligingsprofessionals te zoeken die een elektrische deurdranger voor ze kunnen installeren. Hiermee sluit een deur automatisch – zelfs als deze half open is. Hierdoor hoeven mensen nooit meer om te kijken naar hun deur. Dit biedt niet alleen een extra laag van beveiliging, maar ook een hoop gemak in het dagelijkse leven.

CCTV-camera’s
Bewakingscamera’s zijn een must-have in de moderne beveiligingsstrategie van een appartementencomplex. Dit komt doordat ze een extra paar ogen zijn die altijd kijken of er iets verdachts plaatsvindt. CCTV-camera’s kunnen strategisch worden geplaatst bij ingangen, gangen, parkeerplaatsen, en andere gemeenschappelijke ruimtes om verdachte activiteiten snel te detecteren. Wat nog beter is, is dat veel van deze systemen direct verbonden kunnen worden met mobiele apps, zodat bewoners altijd een oogje in het zeil kunnen houden, zelfs als zij niet thuis zijn. Dit verhoogt niet alleen het gevoel van veiligheid, maar kan ook een belangrijk afschrikmiddel zijn voor potentiële indringers.

Inbraakalarmsystemen
Verder is ook te zien dat beveiligingsprofessionals steeds vaker inbraakalarmsystemen installeren. De reden hierachter? Mensen vinden het fijn om te weten dat er een alarm afgaat als iemand een poging tot inbraak doet. Hierdoor zijn ze meteen gealarmeerd en kunnen ze kijken wat er aan de hand is. Ook schrikt dit inbrekers sneller af. Deze systemen zijn vaak uitgerust met bewegingssensoren en raam- en deurcontacten, zodat elke poging tot toegang direct wordt gedetecteerd. Het is dan ook geen wonder dat de modernste appartementencomplexen in Nederland inmiddels over dit soort alarmsystemen beschikken.

Beveiligers op locatie
Beveiligers op locatie spelen een cruciale rol als het aankomt op de veiligheid van een appartementencomplex. Ze zijn de vriendelijke buurtwacht die altijd paraat staat om een helpende hand te bieden. Deze beveiligers worden zorgvuldig getraind om snel en effectief te reageren op allerlei noodsituaties, variërend van brandalarmen tot verdachte personen. Ze patrouilleren regelmatig door het complex, wat niet alleen dient als een visuele afschrikking voor potentiële criminelen, maar ook zorgt voor een directe reactie in geval van nood. Het hebben van beveiligers op locatie geeft bewoners een extra gevoel van veiligheid en gemoedsrust, want ze weten dat er daadwerkelijk iemand fysiek aanwezig is die altijd klaarstaat om te helpen.

Verlichting
Als vijfde pakken appartementencomplexen hun veiligheidsproblemen aan door middel van verlichting. Indringers houden nu eenmaal van slecht belichte plekken als locatie van een inbraak. Hierdoor kunnen omstanders immers minder snel zien dat er een verdachte situatie is. Daarnaast is het zo makkelijker om onherkenbaar te zijn op beveiligingscamera’s. Beveiligingsprofessionals worden dan ook ingehuurd om te kijken op welke strategische plekken in een gebouw het beste wat verlichting kan worden geïnstalleerd. Denk dan met name aan hoekjes of gangpaden. Vaak gaat deze verlichting automatisch aan wanneer er beweging is, waardoor inbrekers sneller de benen nemen als eerste reactie.

Toegangssystemen
Moderne toegangssystemen vormen een stevige eerste verdedigingslinie als het gaat om de beveiliging van een appartementencomplex. Iedereen kent dat geruststellende gevoel wanneer alleen degenen met de juiste sleutels of toegangscodes het gebouw binnen kunnen komen. Of het nu gaat om traditionele sleutelkaarten, biometrische scanners of mobiele apps, deze technologieën zorgen ervoor dat onbevoegden buiten blijven. Voor bewoners betekent dit niet alleen een aanzienlijke verbetering van de algehele veiligheid, maar ook een gemak dat perfect past in een moderne leefstijl.

Het bericht Beveiliging van moderne appartementencomplexen verscheen eerst op BeveiligingNieuws.

Bron

Onze klanten
Contact

2Staff B.V. 
Europalaan 2
5232 BV 's-Hertogenbosch 

T 030- 600 5000
F 030- 600 5001
E info@2staff.nl